شمارۀ جدید فصلنامه (بهار 1403) منتشر شد

دوره 15، شماره 1 - ( 1-1403 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 294-288 | برگشت به فهرست نسخه ها

javanmard K, tajbaksh G. (2024). Book Review and Critique: Social Problems: Community, Policy and Social Action (our social and material world, individual action and social change. Social Problems of Iran. 15(1), 288-294.
جوانمرد کرم‌اله، تاجبخش غلامرضا. معرفی و نقد کتاب «مسائل اجتماعی: اجتماع، سیاست و کنش اجتماعی» مسائل اجتماعی ایران 1403; 15 (1) :294-288

1- استادیار جامعه‌شناسی، گروه علوم اجتماعی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه آیت‌الله بروجردی (ره)، بروجرد، ایران ، k.javanmard@abru.ac.ir
2- دانشیار جامعه‌شناسی، گروه علوم اجتماعی، دانشکدۀ علوم انسانی، دانشگاه آیت‌الله بروجردی (ره)، بروجرد، ایران
کتاب «مسائل اجتماعی: اجتماع، سیاست و کنش اجتماعی» نوشتۀ خانم آنا لئون گورِرو (استاد جامعه‌شناسی در دانشگاه لوتران در تاکوما، واشنگتن) است که امیر خرمی ترجمه کرده و در سال ۱۳۹۸ با عناوین فرعی «نهادهای اجتماعی ما»، «ریشه‌های نابرابری» و «جهان اجتماعی و مادی ما، کنش فردی و تغییر اجتماعی» در سه مجلد منتشر شده است. مجلد سوم کتاب «مسائل اجتماعی: اجتماع، سیاست و کنش اجتماعی» با تمرکز ویژه بر مسائل اجتماعی و آسیب‌های اجتماعی و انتخاب رویکردی جامع (آماری، علمی، نظری و عملی)، تنوعی از مسائل اجتماعی معاصر از الکلیسم و سوءمصرف مواد مخدر تا جرائم، وضعیت عدالت کیفری، مسائل اجتماعی شهر، محیط‌زیست و... در ایالات‌متحده را بررسی و تحلیل کرده است. مسائل اجتماعی طرح‌شده در کتاب، اگرچه آیینۀ تمام‌قدی از مسائل اجتماعی در کشور آمریکاست، اما این شکل از مسائل و آسیب‌های اجتماعی تاروپودی مشترک در بافتی جهانی دارند و نمی‌توان آن را مختص به جامعه‌ای خاص دانست. در حقیقت، کتاب یادشده با داشتنِ جزئیات ارزشمند و درعین‌حال پرداختن به ابعاد مختلف علمی و تجربی، ذهن مخاطب را با طیف گسترده‌ای از مسائل اجتماعی آشنا می‌کند و نوع مواجهه با آن، شیوۀ تحلیل و درنهایت استراتژی‌های اثرگذار را در اختیار مخاطب قرار می‌دهد. از حیث ساختاری، کتاب از یک مقدمه، شش فصل، فرهنگ مفاهیم، منابع و نمایه تشکیل شده است.

نوع مقاله: معرفی و نقد کتاب | موضوع مقاله: مسائل اجتماعی
دریافت: 1403/3/20 | پذیرش: 1403/3/27 | انتشار: 1403/3/28

فهرست منابع
1. گورِرو، آنا لئون (1398). مسائل اجتماعی؛ اجتماع، سیاست و کنش اجتماعی. مجلد سوم، ترجمۀ امیر خرمی، تهران: اندیشۀ احسان.
2. Becker, Howard (1963). Outsiders: Studies in the Sociology of Deviance. New York: Free Press.
3. Reiman, Jeffrey (19980). The Rich Get Richer and the poor Get Prisom. Boston, MA: All and Bacon.

حقوق این وب‌سایت متعلق به فصلنامۀ مسائل اجتماعی ایران است.