XML English Abstract Print


دانشگاه خوارزمی
چکیده:   (32 مشاهده)
مطالعه و شناخت علل موجده بروز فساد، فرآیند‌های سازمانی و کنش‌های اجتماعی موجده آن، شاخص‌ها و پیامد‌های فساد و راه‌های مقابله با این پدیده در عرصه اداری ضرورتی جدی و انکار ناپذیر است. در سطح شهرداری­ها نیز فساد به عنوان یکی از مسائل مهم مدیریت شهری عنوان می­شود. از اینرو هدف از انجام این پژوهش دست­یابی به مدلی برای تبیین محمل­های بروز فساد اداری در شهرداری تهران می­باشد. بر این اساس با رویکرد استقرایی و به روش گراندد تئوری و با ابزار مصاحبه نیمه­ساختار یافته به بررسی پدیده مذکور پرداخته شد. در این راستا با 30 نفر از مدیران و متخصصان حوزه فساد اداری مصاحبه­ صورت گرفت و بعد از انجام فرآیندهای کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی، 12 مقوله اصلی و 44 محور بروز فساد اداری در شهرداری تهران شناسایی شد و در نهایت مدل پارادایمی، شرایط علّی، شرایط مداخله­گر و شرایط زمینه­ای بروز فساد اداری در شهرداری تهران تبیین شد. محمل­های فساد در دو سطح یعنی ساختار سازمانی و محیط سازمانی و کنشگری بوروکراتیک قابل بررسی­اند. محمل­ها و محورهای شناسایی شده که زمینه­ساز بروز فساد اداری در شهرداری هستند همگی حول محور یک مفهوم کلی­تر گردهم می­آیند که بستر مناسب را برای بروز این زمینه­های ایجاد کرده است و آن مفهوم «ساختار سازمانی فساد­خیز» است که در نهایت سبب ایجاد نوعی فرهنگ فساد در شهرداری تهران شده است که نتیجه­ی آن بازتولید شدن فساد در بستر سازمانی شهرداری تهران است.
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: مسائل اجتماعی
دریافت: 1401/9/25 | پذیرش: 1401/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دوفصلنامه مسائل اجتماعی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2023 CC BY-NC 4.0 | Journal of Social Problems of Iran

Designed & Developed by : Yektaweb