صادقی فسایی سهیلا، قادری صلاحالدین. ارزیابی پیامدهای اجتماعی برنامه های پیشگیری از جرم در فضاهای عمومی شهری (نمونه موردی: پدیده اراذل و اوباش) مسائل اجتماعی ایران 1391; 3 (2) :118-93
URL: http://jspi.khu.ac.ir/article-1-281-fa.html
1- دانشیار و عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
2- استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد هشتگرد
چکیده: (4538 مشاهده)
سیاستها و برنامههای پیشگیری از جرم در فضاهای عمومی شهری به منظور جلوگیری از وقوع جرم یا کاهش میزان جرم و در جهت ارتقای امنیت عمومی و اجتماعی شهروندان به اجرا گذاشته میشوند. در فرایند پیشگیری از جرم ممکن است متغیرها یا پدیدههایی بروز کند که ناخواسته و ناهماهنگ و در مواردی در تضاد با اهداف مورد انتظار سیاست یا برنامه باشد. با توجه به این امر، صاحبنظران حوزه پیشگیری در تعریف برنامه یا سیاست پیشگیری بر پیامدها و دستآوردهای آن تأکید دارند نه بر اهداف آن.
روش جمع آوری و تحلیل داده در این مقاله کیفی و مبتنی بر نظریه زمینه ای و انجام مصاحبه های عمیق با کارشناسان اجتماعی و مردم در فضاهای عمومی شهری است.
بر اساس یافته های این مقاله مهمترین مسئله برنامه های انتظامی و پلیسی در مبارزه با پدیده اراذل و اوباش و پیشگیری از آن ضربتی و موقتیبودن طرحهای پلیسی است و مهمترین پیامدهای آن نیز هویت یابی، سازمانیافتگی و ایجاد زمینه برای شکل گیری جرائم در سطح گسترده تر و آسیب رسانتر است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
پذیرش: 1395/2/8 | انتشار: 1395/2/8