دوره 7، شماره 1 - ( 4-1395 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 184-163 | برگشت به فهرست نسخه ها

Noghani Dokht Bahmani M, Mohammadi F. (2016). Tendency to Communicate with Opposite Sex: Case Study of Teenagers in Mashhad. Social Problems of Iran. 7(1), 163-184. doi:10.18869/acadpub.jspi.7.1.163
نوغانی دخت بهمنی محسن، محمدی فردین. گرایش به ارتباط با جنس مخالف: مطالعه ای درباب نوجوانان پسرِ مشهد مسائل اجتماعی ایران 1395; 7 (1) :184-163 10.18869/acadpub.jspi.7.1.163

1- دانشگاه فردوسی مشهد ، Noghani@um.ac.ir
2- دانشگاه فردوسی مشهد

مسئله اساسی این مطالعه این است که نوجوانان­ِ پسرِ شهر مشهد برقراری رابطه با جنس مخالف را چگونه معنا و بازنمایی می­کنند؟ بدین­ منظور، از رویکرد برساختی- تفسیری و از روش نظریه زمینه­ای و تکنیک مصاحبه عمیق بهره گرفته شد. برای انتخاب نمونه روش نمونه­ گیری هدفمند و برای تعیین حجم نمونه نیز معیار اشباع نظری برگزیده شد. باکمک روش نمونه گیری نظری و هدفمند با 20 نفر از مشارکت ­کنندگان مصاحبه شد و نهایتاً داده ­های گردآوری شده در قالب 13 مقوله محوری و یک مقوله هسته، کدگذاری و تحلیل شدند. نتایج پژوهش مبین آن است که نوجوانان مورد مطالعه، به‌دلیل مشکلات عاطفی، شدت­ یافتن امیال جنسی، و عضویت در گروه دوستان به رابطه با جنس مخالف روی ‏آورده ­اند و رابطه با جنس مخالف برای افراد تحت مطالعه در این پژوهش در حکم پروژه­ای است که از طریق آن بخشی از هویت اجتماعی و نیاز جنسی خود را برطرف می­ کنند. این امر باعث می­ شود در گروه دوستانشان پذیرش اجتماعی لازم را به­ دست بیاورند و از قدرت و نفوذ اجتماعی بیشتری در بین هم­ سن و سال­ها برخوردار شوند. براساس مطالعه حاضر، تجربه رابطه با جنس مخالف، پیامدهای خوشایند و ناخوشایندی مثل وابستگی، لذت عاطفی و جنسی، درگیری های آزاردهنده فضای ذهنی، میل به تنوع­ طلبی و مشکلات تحصیلی را درپی داشته است.

دریافت: 1395/4/13 | پذیرش: 1395/4/13 | انتشار: 1395/4/13