شمارۀ جدید فصلنامه (زمستان ۱۴۰۳) منتشر شد


جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای ایمانی

نفیسه ایمانی، امیلیا نرسیسیانس،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده

مقاله حاضر حاصل تحقیقی انسان‌شناختی است که با استفاده از روش‌های ژرفانگر، جامع‌نگر و کیفی، به بررسی نگرش‌ها، نحوه فعالیت و تعاملات کودکان کار خیابانی در شهر کرج می‌پردازد. این تحقیق به عواملی همچون مهاجرت از جوامع توسعه‌نیافته با فرهنگ بسیار متفاوت به جوامع توسعه‌یافته‌تر و پذیرش اجتماعی کار و حتی تکدی‌گری کودکان در خیابان به‌عنوان عوامل اصلی بروز این پدیده اشاره میکند.
در این مقاله نحوه انتخاب شغل، نگرش کودکان به کارشان، روابط با خانواده، روابط درون‌گروهی، روابط با مشتریان و روابط با دیگر افراد حاضر در محیط کار مورد بررسی قرار گرفته است.
 کودکان کار خیابانی یک شبکه رقابت، همکاری و دوستی تشکیل می‌دهند. مشتریان، شاغلان دیگر حرفه‌ها، بزهکاران و... از افرادی هستند که تعامل پیوسته یا ناپیوسته با کودکان دارند و تأثیرات متفاوتی بر کودکان و جامعه‌پذیری آنان دارند.
 
طاهره لطفی خاچکی، حسین اکبری، مهدی کرمانی، حسین ایمانی جاجرمی،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

طرد اجتماعی، به معنای واپس‌زنیِ افراد از جامعه و منابع و فرصت‌های آن استو افراد کم‌برخوردار، ازجمله کسانی هستند که در برابر طرد اجتماعی آسیب‌پذیری بیشتری دارند. بااین‌وجود، پژوهش‌هایی که از نگاه خودِ افراد کم‌برخوردار به پدیدۀ طرد اجتماعی بنگرد، در کشور ما کمتر انجام شده است. پژوهش حاضر با هدف کشف احساسات و تجارب افراد کم‌برخوردار دربارهٔ طرد اجتماعی و شناسایی بیشتر ویژگی‌های طرد و ارتباط آن با فقر صورت پذیرفته است. بدین‌منظور، از روش کیفی و ابزار مصاحبه استفاده شده است؛ مصاحبه‌شوندگان ۱۸ نفر از افراد کم‌برخوردار شهر مشهد بوده‌اند و نمونه‌گیری در این پژوهش، به شیوۀ نمونه‌گیری نظری بوده است. داده‌های حاصل از این مصاحبه‌ها، با بهره‌گیری از تکنیک تحلیل مضمون موردنظر براون و کلارک (۲۰۰۶) بررسی و تجزیه‌وتحلیل شده است. یافته‌های این پژوهش نمایانگر دو گونۀ اصلی طرد اجتماعی است؛ طرد تعاملاتی که شامل طرد از خانواده و خویشان و کاهش تعاملات با افراد برخوردار است و طرد از فرصت‌های اقتصادی- اجتماعی که طرد از منابع مالی (دسترس‌ناپذیری وام و تسهیلات)، طرد از بازار کار (دسترس‌ناپذیری شغلی) و عدم‌حمایت بایسته سازمان‌ها و نهادهای دولتی را در برمی‌گیرد.


صفحه ۱ از ۱     

حقوق این وب‌سایت متعلق به فصلنامۀ مسائل اجتماعی ایران است.

طراحی و برنامه‌نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Social Problems of Iran

Designed & Developed by :Yektaweb