شمارۀ جدید فصلنامه (پاییز 1403) منتشر شد


دوره 11، شماره 2 - ( 8-1399 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 366-355 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Izadbin M. (2020). Book Review: INEQUALITY IN A RAPIDLY CHANGING WORLD. Social Problems of Iran. 11(2), 355-366.
URL: http://jspi.khu.ac.ir/article-1-3350-fa.html
ایزدبین معصومه. معرفی و نقد کتاب: نابرابری در جهانی به سرعت در حال تغییر مسائل اجتماعی ایران 1399; 11 (2) :366-355

URL: http://jspi.khu.ac.ir/article-1-3350-fa.html


، afsanehmo@yahoo.com
چکیده:   (1535 مشاهده)
نابرابری در دنیایی  به سرعت در حال تغییر، گزارش دپارتمان اقتصادی اجتماعی سازمان ملل متحد در رابطه با وضعیت اجتماعی جهان در سال 2020 میلادی بوده است و شرایط نامطلوب کنونی، مرارت­‌های اقتصادی، نابرابری­‌های فزاینده و ناامنی­‌های شغلی را در زمانۀ رشد بی‌­سابقۀ اقتصادی و توسعۀ استانداردهای زندگی به تصویر می‌­کشد. گزارش مذکور با بررسی‌های دقیق نشان می­‌دهد که چگونه جنسیت، قومیت، نژاد، محل اقامت و وضعیت اقتصادی اجتماعی همچنان فرصت­‌های زندگی نسل کنونی و آینده را شکل می­‌دهد. این گزارش حاوی پیامی شفاف است. اگر حکومت‌­ها این بازیگران کلیدی اهمیت همکاری­‌های بین‌المللی را در دنیایی به شدت به هم پیوسته دریافته و پیشگام نبرد علیه نابرابری باشند؛ تغییرات سریع دنیای امروز ما الزاماً منجر به نابرابری­‌های بیشتری درون و بین جوامع نخواهد شد.
پانزده سال پیش در گزارش وضعیت اجتماعی جهان در سال 2005 هشدار داده شد که نابرابری پیش‌رونده می­‌تواند دستیابی به اهداف توسعۀ مورد توافق بین‌الملل را در معرض خطر قرار دهد. در این گزارش خاطر نشان شده بود که جهان در یک نقطۀ عطف قرار دارد. اگر بنا برآن باشد که رؤیای آینده­ای مشترک به وقوع بپیوندد، رهبران جهانی بایستی هر فرصتی را برای عملکردی قاطع در جهت کاهش نابرابری مغتنم شمارند (ملل متحد،2005). از آن پس مسئلۀ نابرابری در رأس گفتگوهای سیاسی و کاهش نابرابری بین و درون کشورها یکی از ده هدف توسعۀ پایدار قرار گرفت. رشد اقتصادی بی‌­سابقه و پیشرفت­‌های وسیعی که در چند دهۀ اخیر در گسترش رفاه، شاهد بوده­‌ایم قادر به برطرف ساختن شکاف عمیق بین و درون کشورها نبوده­‌اند. پیامدهای نیروهای اقتصادی، اجتماعی و محیطی بسیار وسیع و متنوع بوده و می‌­توانند به ایجاد برابری منجر شده و یا برعکس بخصوص با نفوذ خود بر بازار کار، نابرابری بیشتری را بر درآمدها اعمال نمایند. در این گزارش تأثیر چهار ابر روند نوآوری­‌های تکنولوژیک، تغییرات اقلیمی، شهرنشینی و مهاجرت بین­الملل بر نابرابری مورد بررسی قرار گرفته است. پاسخ به این پرسش که آیا این ابر روندها، دنیای پایدارتر و برابرتری را برای ما فراهم ساخته و یا خود باعث تمایزات و نابرابری­های بیشتر می­‌شوند؛ تعیین کنندۀ نمای آیندۀ مشترک ما خواهد بود. هرچند این ابرروندها و سیاست­‌ها به شیوه‌­های متعدد در ارتباط با یکدیگر عمل می­‌نمایند، اما این گزارش منحصراً بر مطالعۀ تأثیرات مستقیم هر یک بر نابرابری متمرکز است.
متن کامل [PDF 423 kb]   (535 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل |
دریافت: 1399/9/25 | پذیرش: 1399/11/14 | انتشار: 1399/12/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

حقوق این وب‌سایت متعلق به فصلنامۀ مسائل اجتماعی ایران است.

طراحی و برنامه‌نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Social Problems of Iran

Designed & Developed by :Yektaweb