دوره 14، شماره 2 - ( 8-1402 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 409-399 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maddahi J, heidari H, kabiri S. (2023). Introduction and criticism of the book Homelessness and Social Policy. Social Problems of Iran. 14(2), 399-409. doi:10.61186/jspi.14.2.399
مداحی جواد، حیدری حسین، کبیری سعید. معرفی و نقد کتاب «بی‌خانمانی و سیاست‌گذاری اجتماعی» مسائل اجتماعی ایران 1402; 14 (2) :409-399 10.61186/jspi.14.2.399

1- پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران ، gmaddahi@yahoo.com
2- پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران
کتاب «بی‌خانمانی و سیاست‌گذاری اجتماعی» نوشتۀ روجرز باروز، نیکلاس پلیس و دبورا کویلگارس است که محمد خانی ترجمه کرده و از سوی انتشارت علمی و فرهنگی به سفارش ادارۀ کل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در سال 1396 به چاپ رسیده است. هر سه نویسندۀ کتاب، پژوهشگران دانشگاه یورک انگلستان هستند و سابقۀ پژوهش در مرکز سیاست‌گذاری مسکن در دانشگاه یورک دارند. کتاب با نگاهی چندوجهی و جامع، وضعیت بی‌خانمانی در بریتانیای معاصر را بررسی می‌کند. بی‌خانمانی اگرچه در دامنۀ گستردۀ مسائل اجتماعی قرار نمی‌گیرد، اما به‌عنوان آسیبی اجتماعی شکلی جهان پیدا کرده است و اختصاص به مناطق خاصی مانند کشورهای پیرامونی و کمتر توسعه‌یافته ندارد. کتاب حاضر گواهی روشن از تجربۀ کشوری صنعتی (انگلستان) در مورد بی‌خانمانی و چالش‌های آن است. کتاب با پیشگفتاری از علی‌اصغر محکی مدیرکل سابق مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران آغاز می‌شود که در بر محرومیت اجتماعی و طرد از خانواده آن تأکید شده است. وی درصدد آن است تا ضرورت بی‌مسکنی برای بی‌خانمان‌ها را تنها به‌عنوان یکی از ابعاد آن نشان دهد و بر ابعاد اجتماعی-خانوادگی بی‌خانمانی را برجسته کند. در ادامه و پیش از آغاز متن اصلی، سخن مترجم نیز درخور تأمل است. مترجم کتاب در سخن بسیط، به معرفی بخش‌های مختلف کتاب پرداخته است و محتوای کتاب را حاصل ارتباط نزدیک نویسندگان با میدان اجتماعی می‌داند.
نوع مقاله: مرور کتاب | موضوع مقاله: مسائل اجتماعی
دریافت: 1402/10/25 | پذیرش: 1402/10/29 | انتشار: 1402/11/20

فهرست منابع
1. باروز، روجرز، پلیس، نیکلاس و کویلگارس، دبورا (1396). بی‌خانمانی و سیاست‌گذاری اجتماعی. ترجمۀ محمد خانی، تهران: انتشارات علمی و فرهنگی.