دوره 1387، شماره 5 - ( شماره 61- 1387 )                   جلد 1387 شماره 5 صفحات 275-237 | برگشت به فهرست نسخه ها

همتی رضا، ربانی خوراسگانی علی. مناقشات مربوط به مسئله اعتبار در پژوهش‌‌های کیفی مسائل اجتماعی ایران 1387; 1387 (5) :275-237

1- اصفهان، دانشگاه اصفهان
به رغم این‌که مفهوم اعتبار در پژوهش‌‌های کمّی‌ از پیشینه طولانی‌مدتی برخوردار است، با این حال مفهوم فوق در پژوهش‌‌های کیفی به اشکال و تعابیر بسیار متفاوتی بیان شده است؛ به‌طوری‌که می‌توان گفت هیچ مفهوم واحد، مجرد و جامعی از مفهوم اعتبار، دست‌کم در پژوهش‌‌های کیفی وجود ندارد. یکی از دلایل این امر فقدان مرز‌های مشخص بین پارادایم‌‌های کمّی ‌و کیفی از یک‌سو و عدم شناخت کافی از پژوهش کیفی و روش‌شناسی‌‌های درون این پارادایم از سوی دیگر است. هر چند در میان پژوهش‌گران کیفی در خصوص ضرورت وجود معیار‌های تضمین‌کننده کیفیت (اعتبار و پایایی) اتفاق نظر نسبی وجود دارد، با این حال وجود روش‌‌های بسیار گسترده توصیف اعتبار در مطالعات کیفی و هم‌چنین مناقشه بر سر انواع اعتبار، مسایل و مشکلات عدید‌ه‌ای را به‌وجود آورده، که مقاله حاضر به بخشی از آن‌ها می‌پردازد.
متن کامل [PDF 3047 kb]   (2013 دریافت)
انتشار: 1387/6/25