شمارۀ جدید فصلنامه (پاییز 1403) منتشر شد


فصلنامۀ مسائل اجتماعی ایران- اهداف و زمینه‌ها
اهداف و زمینه‌های مجله

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1396/4/4 | 

ماهیت مجله
مجلۀ مسائل اجتماعی ایران به استناد مجوز شمارۀ ۳/۱۱/۸۲۱ مورخ ۱۰/۵/۸۸ کمیسیون نشریات وزارت علوم که تا کنون تمدید شده است، به صورت دوفصلنامۀ علمی ـ پژوهشی منتشر می‌شود.

سابقۀ مجله
این مجله قبل از سال ۱۳۸۸ با عنوان ویژه‌نامۀ علوم اجتماعی مجلۀ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تربیت معلم تهران منتشر شده است. مجلۀ دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تربیت معلم از سال ۱۳۷۶ با اعتبار علمی ـ پژوهشی به صورت یک مجلۀ چندرشته‌ای با موضوعات متنوع علوم انسانی منتشر می‌شُد. از سال ۱۳۸۳ که کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری حرکت به سمت تخصصی‌شدن مجله‌های علمی را آغاز کرد، این مجله به صورت متناوب با دو ویژه‌نامۀ تخصصی ادبیات فارسی و علوم اجتماعی منتشر می‌شُد و تا قبل از تبدیل‌شدن به مجلۀ مسائل اجتماعی ایران، ۶ شماره از ویژه‌نامۀ تخصصی علوم اجتماعی چاپ شد و در دسترس محققان قرار گرفت. در راستای تداوم و تعمیق فرآیند تخصصی‌شدن هرچه بیشتر نشریات علمی ـ پژوهشی، ویژه‌نامۀ تخصصی علوم اجتماعی با مجوز شمارۀ ۳/۱۱/۸۲۱ مورخ ۱۰/۵/۸۸ کمیسیون نشریات وزارت علوم، به دوفصلنامۀ علمی ـ پژوهشی مستقل با نام مجلۀ مسائل اجتماعی ایران تبدیل شد.
در طول انتشار مجله، آقای دکتر غلامعلی فلاح و سپس خانم دکتر فاطمه جواهری مدیر مسئول و آقای دکتر احمد رجب‌زاده و سپس آقای دکتر سیدحسین سراج‌زاده سردبیر مجله بوده‌اند.
اعضای هیئت تحریریه مجله عبارت‌اند از آقایان و خانم‌ها: دکتر فرهنگ ارشاد، دکتر محمدحسین پناهی، دکتر فاطمه جواهری، دکتر بیژن زارع، دکتر سیدحسین سراج‌زاده، دکتر منصوره‌اعظم آزاده، دکتر ابراهیم فیوضات، دکتر مسعود گلچین، دکتر محمد میرزایی و دکتر منصور وثوقی.

حوزۀ فعالیت مجله
قلمرو اصلی فعالیت مجلۀ مسائل اجتماعی ایران، انتشار مقاله‌های علمی ـ پژوهشی تجربی با رویکرد و تحلیل جامعه‌شناختی دربارۀ مسایل اجتماعی ایران است. با توجه به این‌که مسائل اجتماعی ایران یک حوزۀ بین‌رشته‌ای است، از مقاله‌های پژوهشی (نظری و تجربی) حوزه‌های مردم‌شناسی، جمعیت‌شناسی، مطالعات فرهنگی و ارتباطات و رشته‌های مجاور که به افزایش شناخت، تحلیل و مدیریت مسایل و شرایط اجتماعی دشوار و پیچیدۀ جامعه ایران یاری رسانند، نیز استقبال می‌شود. همچنین در هر شماره ۲ تا ۳ کتاب تازه منتشرشده دربارۀ مسائل اجتماعی معرفی و نقد می‌شود.
مقاله‌های دریافتی مطابق روال مجله‌های علمی ـ پژوهشی، پس از ارزیابی توسط داوران متخصص در حوزۀ مرتبط با مقاله و با نظر هیئت‌تحریریه مجله به چاپ خواهند رسید. تلاش می‌شود در کوتاه‌ترین زمان ممکن نتیجۀ ارزیابی‌ها مشخص شود و به اطلاع نویسندگان مقاله‌ها برسد.


نشانی مطلب در وبگاه فصلنامۀ مسائل اجتماعی ایران:
http://jspi.khu.ac.ir/find-1.42.17.fa.html
برگشت به اصل مطلب