دوره 5، شماره 2 - ( 10-1393 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 42-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- دانشیار گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تهران
2- دانشجوی دکتری بررسی مسائل اجتماعی ایران، دانشگاه تهران
چکیده:   (2704 مشاهده)
این تحقیق به روش کیفی انجام‌شده و تلاش می‌کند تحلیلی جامعه‌شناختی از درک و تصور کنشگران اجتماعی از جرایم زنان ارائه دهد. بی‌تردید جرایم زنان ابعاد پیچیده‌ای دارد که در بسترهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه ریشه دارد و با شناخت و فهم این ریشه‌ها می‌توان به دلایل زنان در ارتکاب جرم پی برد و زوایای پنهان آن را آشکار کرد.
یافته‌های این تحقیق براساس مصاحبه‌های عمیق کیفی با 51 زن و مرد تهرانی به‌دست آمده و سعی دارد تصوّر کنشگران اجتماعی و نوع قضاوت آنها را درباره جرایم زنان دریابد. از دید کنشگران اجتماعی، جرایم زنان با عواملی چون فقر، نیاز مالی، اوضاع نامساعد زندگی، نارضایتی از همسر، استیلای مردانه قابل تبیین است. انجام این‌گونه تحقیقات زمینه‌ای را فراهم می‌سازد تا فاصله میان واقعیت اجتماعی جرایم زنان و ذهنیت اجتماعی شناسایی شود. ذهنیت اجتماعی درباب جرایم زنان برحسب جنسیت می‌تواند تصاویر متفاوتی ارائه کند. باتوجه به کیفی‌بودن تحقیق، نویسندگان به‌هیچ‌وجه قصد تعمیم‌ یافته‌های تحقیق را در سطح کلان ندارند، هرچند یافته‌های این پژوهش با بسیاری از تحقیقات کیفی و کمی و نیز نظریات مختلف جامعه‌شناسی و جرم‌شناسی مطابقت دارد.
متن کامل [PDF 276 kb]   (1410 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصیل |
پذیرش: 1395/2/8 | انتشار: 1395/2/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.